Αναζητήσεις για τη ζωή και τον Θεό

Υπάρχει στην πραγματικότητα παράδεισος;

E: “Υπάρχει στην πραγματικότητα παράδεισος; Τι είναι ο Παράδεισος και που είναι; Είναι αλήθεια ότι θα δω εκεί όλη μου την οικογένεια και τους φίλους που έχουν πεθάνει;”

Η Α μας: Ναι, υπάρχει πραγματικά ο Παράδεισος.

Αυτό που ο περισσότερος κόσμος αποκαλεί “παράδεισο” είναι στην πραγματικότητα μια αιώνια πόλη που η Αγία Γραφή την αποκαλεί “Νέα Ιερουσαλήμ” (Αποκάλυψη 21:2). Αυτή η αιώνια πόλη περιγράφεται ως εξής:

“Άκουσα και μια δυνατή φωνή απ’ τον ουρανό να λέει: “Τώρα πια η κατοικία του Θεού είναι μαζί με τους ανθρώπους. Θα κατοικήσει μαζί τους, κι αυτοί θ’ αποτελούν το λαό του. Ο ίδιος ο Θεός θα είναι μαζί τους. Θα διώξει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, κι ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια˙ ούτε πένθος ούτε κλάμα ούτε πόνος θα υπάρχει πια, γιατί τα παλιά πέρασαν”. (Αποκάλυψη 21:3-5)

Η νέα Ιερουσαλήμ θα είναι το αιώνιο σπίτι των ανθρώπων του Θεού. Γι’ αυτό το μέρος, η Αγία Γραφή λέει ότι “Δε θα μπει όμως σ’ αυτήν τίποτα μολυσμένο, μήτε όσοι κάνουν βδελυρά και ψεύτικα πράγματα, παρά μονάχα όσοι είναι γραμμένοι στο βιβλίο της ζωής του Αρνίου”. (Αποκάλυψη 21:27)

Επίσης είναι γραμμένο ότι όλοι οι άνθρωποι θα αναστηθούν σωματικά από τους νεκρούς και όλοι θα σταθούν μπροστά στο φοβερό βήμα της κρίσης του Χριστού (Αποκάλυψη 20:11-13). Παρόλο που ο Ιησούς ήρθε αρχικά στη γη σαν Σωτήρας, τώρα θα ενργήσει ως δικαστής. Αυτοί που τα ονόματά τους δε θα βρεθούν γραμμένα μέσα στο βιβλίο της ζωής, θα ριχτούν στην λίμνη του πυρός (Αποκάλυψη 20: 14-15).

Η ιδέα ότι όλοι θα πάνε στον παράδεισο και θα μπορέσουν να δουν τους συγγενείς τους, δεν υπάρχει πουθενά μέσα στην Αγία Γραφή. Ο Ιησούς είπε ότι μόνο αυτοί που πιστεύουν σ’ Αυτόν θα βρουν ζωή, διότι “κανείς δεν πηγαίνει στον Πατέρα παρά μόνο αν περάσει από μένα” (κατά Ιωάννην 14:6). Στην Αποκάλυψη 7:9 είναι γραμμένο ότι, στον παράδεισο, θα υπάρχει ένα πλήθος ανθρώπων από κάθε φυλή, γλώσσα, λαό και έθνος, που θα λάβει αιώνια ζωή εξαιτίας της πίστης τους στον Ιησού. Αυτοί που απέρριψαν τον Θεό, δεν θα είναι μαζί Του.

Πώς να αρχίσω μια σχέση με τον Θεό

Έχω μια ερώτηση…